Blomkålsfrikadeller

Blomkålsfrikadeller

Nu er jeg efterhånden virkelig tæt på termin, jeg er 38 + 4 uger henne, så der er præcis 10 dage, og jeg glæder mig efterhånden virkelig meget til at møde vores lille baby! Maven vejer efterhånden godt, men den er heldigvis sunket, så det er lettere at få vejret nu. Den lille mand vejer også omkring 3200 g, så han fylder godt derinde. Han har givet mig nogle strækmærker, men jeg vil allerede gøre alt for ham, så jeg ofrer gerne min krop for ham. Det bliver dog dejligt at kunne sove på maven igen og ikke at have flere sure opstød.  Jeg tror også efterhånden, at han gerne vil ud – han ligger ofte og maser sine ben, fødder og arme ud mod verden, hvor jeg kan mærke hans lille krop. Han har også de sødeste hikke perioder for tiden, hvor han rykker rundt på hele kroppen, som om at han bliver frustreret over at hikke, simpelthen så sødt.

Jeg har heller den største energi her mod slutningen, så jeg prøver bare at lade så meget op så muligt, så jeg kan være frisk så mulig til fødslen.

Ventetiden føles bare så lang, så det er svært at tænke på noget andet. Det at tænke på det hele tiden kan dog udskyde fødslen, så jeg prøver virkelig at få tiden til at gå. Så jeg får dagene til at gå med de sidste forberedelser, hygge, afslapning med Netflix, gåture og lidt let madlavning. Og det er her at disse lækre blomkålsfrikadeller kommer ind i billedet. De er rigtig hurtige at lave, har masser af smag og kan fryses.

Ingredienser (til 4 personer):

  • 500 g blomkål (omkring ½ blomkålshoved)
  • 2 løg
  • 2 ½ mel
  • 200 ml vand
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 tsk tørret persille
  • Olivenolie til stegning

Rens blomkål og løg. Hak dem fint i en blender med vandet, indtil blandingen er en ensartet masse med konsistens som en fars.  Tilføj mel og rør det godt rundt i farsen. Tilsæt krydderier og sørg for at de kommer godt rundt.

Form farsen til frikadeller og steg dem på en pande med olivenolie. De skal have mellem 3 – 5 minutter på hver side, og når de har fået en gylden overflade, så er de klar! Server dem lune med persillesovs og kartofler.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Pinterest