Hemmeligheden

Hemmeligheden

Vil du høre min hemmelighed, som jeg endelig er klar til at dele? Jeg har ikke fortalt det endnu, da der skulle være 100% sikkerhed, hvilket jeg har fået nu. Men nu kan jeg altså ikke vente længere – det skal fortælles til omverdenen, så den glædelige nyhed kan blive delt. Jeg er gravid, og i dag er jeg 14 + 3, det vil sige 14 uger og 3 dage. Det er bare så surrealistisk og fantastisk! Det er bare mærkeligt at tænke på, at jeg har et lille væsen inde i maven, som ligger og lytter på os og lever sit liv indeni mig – det er bare en virkelig dejlig følelse.

Denne graviditet har også været et lille stykke tid undervejs, omkring 1 ½ år. Vi har været igennem en fertilitetsbehandling grundet en muskelknude i min livmoder, og tog et stykke tid, før knuden blev opdaget hos mig. Det var en hård periode fyldt med håb, skuffelse, tårer og alverdens forventninger. Jeg fik knuden fjernet af to gange under fuld narkose, og det var åbenbart, det der skulle til. For ved anden insemination så var vi heldige.

I forrige lørdags var min mand og jeg til nakkefoldsscanning, og vores lille baby er fuldstændig så rask, som vi kunne håbe – det er en meget, meget lille sandsynlighed for Downs Syndrom og udviklingshæmmende tilstande. Det er anden gang, at vi får at se babyen, og det er bare så dejligt at se, hvordan den lille lå og spjættede – det er virkelig rejehop og store spring, der bliver udført nede i maven! Vi fik også at vide, at de fleste babyer plejer at ligge nogenlunde stille, men ikke her, det var en gymnastik opvisning ♥  Jeg glæder mig allerede til næste scanning, hvor vi får lov at se den lille igen.

Vores lille baby – det er bare så mærkeligt at tænke på!

Der er så mange tanker og følelser, man får i denne periode. Min mand og jeg er dog enige om, at vi vil følge de ifavnske principper, også kaldet attachment parenting, som for eksempel samsovning, bære i slynge, amme når barnet vil det i stedet for at følge et skema og undgå hyppige og langvarige adskillelser. For os giver det bare så meget mening, for vi vil gerne have så stor en nærhed som muligt, kropskontakt og positiv, blid opdragelse.

Det første princip indenfor ifavnskhed er at forberede fødslen.  Derudover handler det om at kunne træffe velinformerede valg om, hvilken slags fødsel vi vil have, så vi og vores baby får en positiv oplevelse ud af forløbet. Vi har derfor tænkt meget over det, og vi vil meget gerne have en hjemmefødsel. Der er mange fordele ved det: man er i vante og trygge omgivelser, jordmoderen har man helt for sig selv og der er færre komplikationer ved hjemmefødsel, fx er det 60% af førstegangsfødende, der får et medicinsk indgreb (såsom igangsættelse af fødslen) ved fødslen, mens det er helt nede på 12% af hjemmefødende. Og så kan vi selv bestemme fødemiljøet, hvor jeg gerne vil have min mor med til det, da jeg er så tæt med hende. Så det valg er egentlig ret let for os.

Dette princip består også af at forberede sig på forældreskabet, og det går ud på at diskutere, hvordan vi vil opdrage og vores holdninger til forældreskab på forhånd. Så vi bruger meget tid i øjeblikket på at undersøge, læse og sætte os i så meget som muligt inden fødslen. Der er virkelig meget at tage stilling til.

Jeg prøver også at skabe et fredfyldt miljø for min baby ved at undgå stress, da mine oplevelser og følelser har indvirkning på det ufødte barns udvikling. Det kan dog virkelig godt være en udfordring! Mellem den enorme træthed, kvalme og til tider følelsesmæssig ruchetur så kan det ofte være svært overhovedet at få spist noget, og det er udfordrerende at motionere, når man ikke får spist og konstant føler sig træt. Jeg elsker at være gravid, men man skal altså ikke tro, at alting er rosenrødt og bare er fantastisk. Der er så mange ting, man ikke får at vide inden man bliver gravid. For eksempel humørsvingninger, forstoppelse og væske ophobninger i kroppen. Den ene dag kan man bare være så lykkelig og den anden er der intet, der kan få ens humør op igen. Og ens fordøjelse kan bare gå fuldstændig i stå, så man bare føler sig oppustet konstant. Dette hjælper vand i kroppen heller ikke ligefrem på – jeg kan for eksempel ikke have min vielsesring på hver dag, den sidder simpelthen for tæt.

Så en graviditet er fantastisk, men man skal altså ikke lade sig narre – det er hårdt, både fysisk og psykisk.

 

 

 

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Pinterest