Istandsættelse af hus og have

Istandsættelse af hus og have

Jeg har ikke været så aktiv på bloggen, og jeg er ikke helt klar endnu til at fortælle hvorfor, men en af disse dage, så vil jeg fortælle Jer, hvad der er foregået på det sidste.

Jeg nyder at bruge tiden ude i vores have, som er i gang med at få en make over, hvor blandt andet køkkenhaven er ved at få en opdatering. Vi flyttede ind i vores hus for omkring 1½ år siden, og inden boede der en ældre mand, som havde boet i huset i 60 år med sin familie. Så det er et hus og have med masser af historie, og det kan også ses. Vi havde gravet ud til at en stor køkkenhave, men da haven ikke er blevet holdt i rigtig mange år, så har køkkenhaven fået sit eget liv og ligner mest af alt en skov. Så grøntsagerne er blevet flyttet til nye bede, hvor ukrudtet bliver kontrolleret.  Så vi er godt i gang med at tæmme den vilde have – vi har også plantet masser af frugtbuske, frugttræer, nødder og mandler, hvor der før var kæmpe, ukontrollerede buske og selvsåede træer. Selvom at det er et hus med masser af arbejde, så nyder vi begge at kunne sætte vores præg på det og sætte det i stand – det giver virkelig en fantastisk følelse af at udrettet noget.

Vi har plantet squash og meloner her i vores nyetablerede bede

Vores hus består af en førstesal, stue og kælder, og vi har virkelig fået i standsat det meste af huset gennem vinteren. Vi er nogle personer, som er meget målrettede – når vi først har sat os et mål og gået i gang med et projekt, så skal det gennemføres og afsluttes hurtigt. Det første projekt vi gik i gang med var kælderen.

Det var en meget fugtig og slidt kælder. Da den tidligere beboer ikke havde haft kræfterne til at ordne noget mere, så var træreolen i viktualierrummet blevet inficeret med skimmel, som gjorde, at man bare kunne smage det i luften, når man kom ind i huset. Væggene i kælderen var fuldstændig sorte af skimmel, og det gjorde hele kælderen meget mørk og ikke hyggelig at være i. Der er ellers mange rum i kælderen, så det ville være spild ikke at sætte dem i stand, indrette og udnytte dem. Vi besluttede derfor, at kælderen havde første prioritet. Med hammer og sav fik vi det store træmøbel i viktualierrummet ud, og det var en udfordring, da der sidder mange vandrør i det rum. Så der skulle meget forsigtighed til for ikke at skade dem. Vi malede hele kælderen hvid og lagde specielle tæpper, da gulvet er beton, hvilket ikke gør det så hyggeligt at gå på. Tæpperne gør derimod kælderen varm og hyggelig, samtidig med at eventuel fugt kan fordampe igennem det. Den sidste detalje vi lavede i kælderen var at få sat radiatorer op – det har gjort så kæmpe en forskel. Før var den fugtig og kold, især om sommeren. Med de nye varmekilder så er rummene tørre, lune og det er faktisk blevet ret hyggeligt dernede.

Efter kælderen blev sat i stand, var det køkkenets tur. Det var stadig det originale køkken fra 1949 – det havde da bestemt en charme, men det var bare så upraktisk! Der var hverken plads til komfur eller køleskab, så der gik kun 1 måned, før vi begyndte at planlægge og skifte køkken. Først skulle det gamle køkken fjernes, og det er faktisk noget af det sjoveste – der kan du bare give afløb og flå det gamle af. Det her køkken var lavet af gulvbrædder, som var blevet skåret til med stor præcision – så det var faktisk et køkken af massivt træ, som man virkelig skal betale mange penge for i dag. Men det var bare ikke praktisk indrettet. Så efter det store arbejde med at fjerne og køre på storskrald (heldigvis har vi bil), så kom det mere interessante arbejde med at indrette. Vi købte køkkenet i Ikea, da man kan indrette inde på deres hjemmeside – det er en stor hjælp til at forestille sig tingene. Vi satte det selv op og skiftede selv fliserne, dog med lidt hjælp fra famlie. Det er faktisk ikke svært at skifte et køkken, man skal bare have viljen, tid og masser af energi.

Det eneste der mangler nu i huset er trappen ned til kælderen – den er aldrig blevet slebet, så træværket er meget mørkt med masser af lak. Så vi skal have lånt en rystepudser, så den gamle lak kan blive fjernet, og træet kan blive slebet og få en ny omgang lak. Gelænderet skal også males på ny – malingen er ved at skalle af og ser bare ikke generelt pænt ud. Så de to projekter er vi så smart ved at gå i gang med, men energien mangler lidt efter alt det arbejde, vi har haft gang i.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Pinterest