Peberfrugt marmelade

Peberfrugt marmelade

Denne marmelade er simpelthen så delikat, så jeg bliver derfor nødt til at dele den, og den er virkelig simpel at lave – hvilket jeg elsker! Denne opskrift er en, som jeg ikke kan tage hele æren for. Sammen med min mor har vi afholdt et tapas kursus to år i træk for FOF, og kursisterne prøvede i år at lave denne lækre marmelade. Jeg elsker tapas og pinchos – det er nok også herfra, at jeg foretrækker, at man deler maden mellem sig, så man kan prøve så meget forskelligt som muligt. At dele forskellige tapas retter med familien eller venner er for mig virkelig hyggeligt og nærværende – det er en speciel oplevelse. Jeg glæder mig sådan til at lære min søn om den spanske kultur og mad.

Husk at købe meget røde peberfrugter for at få den fantastiske farve.

Ingredienser:

  • 400 g meget røde peberfrugter  – passer med omkring 3 peberfrugter
  • 200 g sukker
  • ½ dl vand
  • 1 dl æblecidereddike

Vask peberfrugterne grundigt og fjern kerner samt hvide dele. Man kan skrælle dem, hvis man ønsker det. Der skal være 400 g rent peberfrugtkød tilbage. Skær peberfrugterne i små stykker. 

Læg peberfrugterne i en gryde og tilsæt vand, æblecidereddike og sukker. Kog blandingen, indtil den tykner og peberfrugterne er møre, hvilket er omkring 20 – 30 minutter. Blend det hele fint.

Hvis man ønsker en meget fin syltetøj, kan man enten skrælle peberfrugterne eller hælde den færdige blanding gennem en si.

Det kan serveres til ost eller som almindelig marmelade. Jeg har her serveret marmeladen med vegansk smørrebrød.

 

GemGem



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Pinterest