Perlespelt salat

Perlespelt salat

Jeg elsker salater! De kan spises til næsten alt eller som en ret i sig selv. Og så kræver det ikke så meget at lave de lækreste salater.

Det her er en meget simpel, enkel og hurtig opskrift – ligesom jeg elsker det. Der er bare gange, hvor man ikke har tid til at stå for længe i køkkenet.

Ingredienser

  • 1 fennikel
  • 1 11/2 dl perlespelt
  • Kardommefrø
  • 1 stor håndfuld rucola
  • 200 g radiser

Skær fennikel i stave og radiser i skiver og steg dem på panden med olivenolie. De skal blot have lidt farve og skal ikke steges for længe. Stil til side og afkøl. Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt speltkernerne og et par kardemommefrø, skru ned for varmen  og kog videre i 15-20 minutter – kernerne skal bevare noget af deres fasthed. Si vandet fra og afkøl kernerne.

Bland speltkernerne med fennikel, radiser og en håndfuld friskskyllet rucola. Drys lidt timian ovenpå salaten. Retten kan sagtens spises for sig selv, men ellers kan den serveres med lidt lunt brød ved siden af, hvis det skal mætte lidt mere.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Pinterest