Sherperd’s pie

Sherperd’s pie

De her kolde, mørke dage så har man altså brug for noget lækkert comfort food, der mætter og har en fyldig smag. Så derfor fik jeg sådan en lyst til at lave en vegansk sherperd’s pie, hvor der er masser af grøntsager, fyldighed og masser af smag. Især de her dage, hvor jeg ikke altid har den største appetit på grund af min store mave, så er det dejligt med en ret, der er mætter og er virkelig sund. Så jeg prøver at spise en flere små måltider og en masse sunde snacks – jordmoderen ville gerne have at jeg spiste lidt mere, end jeg gør. Så jeg nyder, at jeg kan spise nødder, tørrede frugter og andre sunde snacks uden at skulle tænke kalorier. 

Heldigvis vokser vores lille søn, som han skal. Han vejer omkring 1600 g, og det kan efterhånden virkelig godt mærkes. Jeg har heldigvis sjældent problemer med sure opstød om dagen. Når jeg lægger mig til at sove om aftenen, så kan jeg godt få sure opstød på grund af al hans aktivitet. Så er det dejligt at man kan få Galieve piller mod det! Ved slet ikke ved hvad jeg skulle gøre uden dem. 

Det gode ved denne ret er også, at man kan genvarme den – især når man som jeg ikke kan spise store portioner lige nu. Så er det altså skønt at have noget hurtigt mad, der bare kan varmes igen. 

Ingredienser (til 4 personer)

Kartoffelmos

  • 700 g kartofler
  • 300 g selleri (kan erstattes af kartofler)
  • Ca 1 dl plantemælk
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød
  • Stegte løg

Fyld

  • 150 g vegetabilsk fars eller linser
  • 100 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 350 g gulerødder
  • 150 g ærter
  • 100 g hvidkål
  • 1 dl plantemælk
  • 1 terning grøntsags bouillon

Skær kartofler og evt. selleri i terninger, og kog dem møre i letsaltet vand omkring 15 – 20 minutter. Hæld kogevandet fra, tilsæt plantemælk og mos kartoflerne med en kartoffelmoser. Smag til med salt, peber og muskatnød. Sæt mosen til side.

Tilbered den vegetabilske fars, som anført på pakken. Du kan også bruge linser – i så fald koges de i omkring 400 dl letsaltet vand. Hak løg og hvidløg fint og steg det på panden med olivenolie. Når de har fået en gylden farve, tilsættes hakkede gulerødder og fintsnittet hvidkål og steges nogle minutter. Herefter tilføjes ærter, plantemælk samt grøntsags bouillonen. Giv det hele et hurtigt opkog.

Læg fyldet i et ovnfast fad. Kartoffelmosen fordeles ovenpå med en stor ske eller en dejskraber. Drys til sidst mosen med stegte løg.

Hele herligheden skal bages i ovnen ved 200 º grader i 25 minutter. Du kan eventuelt give den et kort grillprogram på 5 minutter, hvis skorpen skal blive sprød og gylden. Nyd den og få varmen i denne kolde tid.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Pinterest