Veganske pølser

Veganske pølser

Jeg er efterhånden blevet for nærig for at købe veganske køderstatninger, da de ofte er ret dyre, så jeg har lavet mine egne i et stykke tid nu. Derudover kan jeg selv bestemme indholdet, og jeg kan derved undgå alle de unødvendige konserveringsmidler, som tilsættes til alting. Derudover kan man selv bestemme, hvad de skal smage af og hvilken størrelsen pølserne skal have. De kan bruges i forskellige retter til aftensmad. Jeg har også eksperimenteret med at lave en på størrelse med salami, så den kan skæres ud i skiver og bruges til pålæg til frokosten eller smørrebrød. Som du kan se, så er mulighederne mange. Det gode ved disse pølser er, at de både kan fryses og gemmes til dagen efter.

Ingredienser (til en stor portion):

  • 4 store rødbeder
  • 2 spsk barbecue sauce
  • 3 tsk balsamico
  • 2 tsk soya sauce
  • Saften fra ½ citron
  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl hvedemel
  • Rispapir (nemmest med kvadratiske papirer)

Hak rødbederne i en foodprocessor. Når disse er blevet hakket fint, så tilsæt havregryn og hvedemel. Herefter kommes resten af ingredienserne i – det er bare vigtigt, at de tørre ingredienser kommes i først, da det ellers kan være svært at få hakket ordentligt. Det skal have en konsistens af en fast fars,så den kan formes. Find en stor skål frem og hæld vand i, hvori rispapirerne kan lægges i blød. Udblød et enkelt ark i skålen, og læg det  herefter på et skærebræt. Form farsen til pølser (alt efter hvilken form du ønsker – det er dog lettest med lange, tynde pølser) og placer det på rispapiret. Hvis rispapiret er kvadratisk, er der plads til omkring 3 pølser, mens der er plads til omkring 2 på cirkulært rispapir. Fold papiret helt tæt omkring farsen, og luk den ligesom en forårsrulle – rul først den ene langside indover farsen, fold enderne ind og slut af med at folde den anden langside over. Varm en pande op med olivenolie på middelhøj varme. Steg pølserne, indtil de har en sprød overflade.

De kan nu nydes varme til for eksempel bagte rodfrugter og broccoli salat.

 

 

GemGem



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On Pinterest